Arbeidsmiddelenrichtlijn

De Arbeidsmiddelenrichtlijn (2009/104/EG) is een cruciale Europese wetgeving die als doel heeft de veiligheid en gezondheid van werknemers te waarborgen bij het gebruik van arbeidsmiddelen. Onder arbeidsmiddelen vallen een breed assortiment aan apparatuur, machines, gereedschappen en installaties die binnen een professionele omgeving worden gebruikt.

 De richtlijn stelt strikte eisen aan het ontwerp, de constructie, het gebruik en het onderhoud van deze arbeidsmiddelen. Het voldoen aan de voorschriften van de Arbeidsmiddelenrichtlijn is essentieel om een veilige werkomgeving te creëren en ongevallen te voorkomen!

 

Uw partner in de arbeidsmiddelenrichtlijn

Bij Safety Consult begrijpen we de complexiteit van de Arbeidsmiddelenrichtlijn en zijn we toegewijd om organisaties te ondersteunen bij het voldoen aan deze belangrijke wetgeving. Hier is hoe wij u kunnen helpen:

Diepgaande expertise

Onze specialist beschikt over uitgebreide kennis van de Arbeidsmiddelenrichtlijn en is op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en vereisten. We zijn goed gepositioneerd om uw organisatie te begeleiden bij het begrijpen en implementeren van deze richtlijn.

Risicoanalyse en advies

Wij voeren grondige risicoanalyses uit om potentiële gevaren bij het gebruik van arbeidsmiddelen te identificeren. Vervolgens bieden we praktisch advies om deze risico’s te minimaliseren en te zorgen voor een veilige werkomgeving.

Compliance beoordelingen

Onze expert evalueert uw huidige arbeidsmiddelen en zorgt ervoor dat ze voldoen aan de vereisten van de Arbeidsmiddelenrichtlijn. Indien nodig bieden we begeleiding bij aanpassingen of upgrades.

Training en bewustwording

We verzorgen trainingen om uw personeel bewust te maken van de arbeidsmiddelenrichtlijn en hen te voorzien van de nodige kennis om veilig met arbeidsmiddelen om te gaan.

Arbeidsmiddelenrichtlijn

Waarom Safety Consult?

Bij Safety Consult geloven we in een proactieve benadering van veiligheid op de werkvloer. Onze toewijding aan het waarborgen van een veilige werkomgeving komt voort uit de overtuiging dat iedereen aan het einde van de werkdag veilig naar huis moet kunnen gaan.

De oprichter, Marco Snoek, is een ervaren veiligheid consultant met een brede achtergrond in elektrotechniek en machineveiligheid. Zijn expertise en TÜV-certificering maken hem een betrouwbare gids in het voldoen aan de arbeidsmiddelenrichtlijn.

Neem vandaag nog contact op met Safety Consult en laat ons uw partner zijn in het creëren van een veilige werkomgeving voor uw team.

Het gezicht achter safetyconsult.nl

Marco Snoek is de oprichter van safetyconsult.nl. Hij is zelfstandig safety consultant en projectmanager met een achtergrond in de elektrotechniek. Daarnaast is hij trainer Machineveiligheid. Hij is HTS-E geschoold, Master of Science in automatisering en ICT en een TÜV Certified Safety Professional. Hij heeft veel ervaring in onder andere de havenindustrie, chemie-industrie, offset industrie, voedingsmiddelenindustrie en weg- en waterbouw. Maar ook in andere industrieën komt zijn kennis en ervaring goed van pas. In deze industrieën worden zowel vaste als mobiele machines gebruikt. Met zijn brede kennis heeft hij al vele opdrachtgevers in deze branches geholpen met het oplossen van complexe vraagstukken.

Marco begrijpt zowel de wereld van de operators van machines als de engineers doordat hij hun technische taal spreekt en hun denkwijze begrijpt. Door zijn ervaring weet hij waar de behoefte van stakeholders en opdrachtgevers op management en financieel niveau ligt. Om tot het beste resultaat te komen voor het bedrijf zal hij een brug slaan tussen de verschillende belevingswerelden. Daarin ligt de focus op goede communicatie, het overzien van het grotere plaatje en praktische en veilige projectresultaten.

Safetyconsult.nl is gecertificeerd

Geen machine of fabriekslijn is hetzelfde. Dat vraagt kennis en ervaring. Marco is TÜV gecertificeerd en gespecialiseerd in de wet- en regelgeving rondom de CE-markering van machines. Deze is vastgelegd in de Machinerichtlijn. Is uw machine(lijn) jonger dan 1995 of hebben er veranderingen aan een machine plaatsgevonden? Dan is een CE-markering verplicht.

Doe de gratis CE-check!   

Bent u benieuwd of de EG-verklaring van uw machine voldoet aan de eisen die de Machinerichtlijn 2006/42/EG stelt? Safetyconsult.nl biedt u eenmalig een GRATIS controle van uw EG-Verklaring van Overeenstemming aan. Vul het onderstaande formulier in en upload uw EG-Verklaring van Overeenstemming.
*Bekijk de actievoorwaarden.

Klik hier

Neem contact met ons op!


+31 (0)85 06 02 905


Locatie

Meidoornstraat 2
4043 MH Opheusden

E-mail
info@safetyconsult.nl