Onze missie

Een wereld zonder machineongevallen…

zo doen we dat!

Over safetyconsult.nl

Safetyconsult.nl staat voor advies en management op het gebied van machineveiligheid. Zowel machinebouwers als machinegebruikers moeten aan verschillende normen, wet- en regelgeving voldoen om de veiligheid van een machine te kunnen waarborgen. De machine moet een CE-markering en een EG-verklaring van Overeenstemming hebben. Safetyconsult.nl onderzoekt of een machine voldoet aan de juiste richtlijnen (de Machinerichtlijnen of de Arbeidsmiddelenrichtlijnen) en geeft praktisch advies over het voorkomen van eventuele risico’s.

Het is belangrijk dat er op tijd aan de bel getrokken wordt als er zaken met een machine niet in orde zijn. Een verkeerd gebouwde machine of verkeerd gebruik van een machine kan namelijk ernstige gevolgen hebben. Er kunnen bijvoorbeeld ontploffingen plaatsvinden, medewerkers kunnen ledematen kwijtraken of verwondingen oplopen die tot de dood leiden. Veiligheid staat bij ons op één: wij willen dat iedereen die met een machine werkt weer veilig thuiskomt.

De vele letsels en dodelijke ongevallen die gebeuren door het werken met machines moet naar 0. Dat is ons streven!

Ervaart u uitdagingen bij de eisen die de Machinerichtlijn of Arbeidsmiddelenrichtlijn aan een machine stelt? Wilt u een oude machine aanpassen of bent u op zoek naar de juiste machine voor uw organisatie? Voor deze en andere vragen kunt u bij onze veiligheidsadviseur terecht. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Het gezicht achter safetyconsult.nl

Marco Snoek is de oprichter van safetyconsult.nl. Hij is zelfstandig safety consultant en projectmanager met een achtergrond in de elektrotechniek. Daarnaast is hij trainer Machineveiligheid. Hij is HTS-E geschoold, Master of Science in automatisering en ICT en een TÜV Certified Safety Professional. Hij heeft veel ervaring in onder andere de havenindustrie, chemie-industrie, offset industrie, voedingsmiddelenindustrie en weg- en waterbouw. Maar ook in andere industrieën komt zijn kennis en ervaring goed van pas. In deze industrieën worden zowel vaste als mobiele machines gebruikt. Met zijn brede kennis heeft hij al vele opdrachtgevers in deze branches geholpen met het oplossen van complexe vraagstukken.

Marco begrijpt zowel de wereld van de operators van machines als de engineers doordat hij hun technische taal spreekt en hun denkwijze begrijpt. Door zijn ervaring weet hij waar de behoefte van stakeholders en opdrachtgevers op management en financieel niveau ligt. Om tot het beste resultaat te komen voor het bedrijf zal hij een brug slaan tussen de verschillende belevingswerelden. Daarin ligt de focus op goede communicatie, het overzien van het grotere plaatje en praktische en veilige projectresultaten.

Safetyconsult.nl is gecertificeerd

Geen machine of fabriekslijn is hetzelfde. Dat vraagt kennis en ervaring. Marco is TÜV gecertificeerd en gespecialiseerd in de wet- en regelgeving rondom de CE-markering van machines. Deze is vastgelegd in de Machinerichtlijn. Is uw machine(lijn) jonger dan 1995 of hebben er veranderingen aan een machine plaatsgevonden? Dan is een CE-markering verplicht.

Doe de gratis CE-check!   

Bent u benieuwd of de EG-verklaring van uw machine voldoet aan de eisen die de Machinerichtlijn 2006/42/EG stelt? Safetyconsult.nl biedt u eenmalig een GRATIS controle van uw EG-Verklaring van Overeenstemming aan. Vul het onderstaande formulier in en upload uw EG-Verklaring van Overeenstemming.
*Bekijk de actievoorwaarden.

Klik hier

Neem contact met ons op!


+31 (0)85 06 02 905


Locatie

Meidoornstraat 2
4043 MH Opheusden

E-mail
info@safetyconsult.nl