Risicobeoordeling machinerichtlijn

Een risicobeoordeling is een cruciale stap bij het waarborgen van de veiligheid van machines volgens de machinerichtlijn. Het is een systematisch proces waarbij potentiële gevaren en risico’s, die kunnen optreden bij het gebruik van een machine, geïdentificeerd en geëvalueerd worden. Dit proces vormt de basis voor het implementeren van de nodige veiligheidsmaatregelen en -voorzieningen.

Uw partner in de risicobeoordeling machinerichtlijn

Bij Safety Consult begrijpen we de waarde van een grondige risicobeoordeling en zijn we toegewijd aan het ondersteunen van organisaties bij het uitvoeren van deze essentiële stap. Hier is hoe wij u kunnen helpen:

Deskundige begeleiding

Onze specialist is ervaren in het uitvoeren van risicobeoordelingen volgens de machinerichtlijn. We begeleiden u door het proces, van het herkennen van potentiële gevaren tot het implementeren van passende veiligheidsmaatregelen.

Identificatie van potentiële gevaren en risico’s

We analyseren uw machines grondig om mogelijke gevaren en risico’s die kunnen optreden tijdens het gebruik te herkennen. Dit omvat zowel mechanische als elektrische gevaren, evenals andere potentiële risico’s.

Risicobeoordeling documentatie

We stellen samen gedetailleerde documentatie op van de risicobeoordeling, inclusief de geïdentificeerde gevaren, de evaluatie van de risico’s en de voorgestelde veiligheidsmaatregelen.

Implementatie van veiligheidsmaatregelen

We adviseren over en ondersteunen bij de realisatie van de nodige veiligheidsmaatregelen en -voorzieningen om de geïdentificeerde risico’s te minimaliseren.

Risicobeoordeling machinerichtlijn

Waarom Safety Consult?

Bij Safety Consult geloven we dat een grondige risicobeoordeling machinerichtlijn de hoeksteen is van een veilige werkomgeving. De oprichter, Marco Snoek, heeft uitgebreide ervaring in het uitvoeren van risicobeoordelingen en is toegewijd aan het waarborgen van de veiligheid van uw werkomgeving.

Neem vandaag nog contact op met Safety Consult en laat ons uw partner zijn bij het uitvoeren van risicobeoordelingen volgens de machinerichtlijn.

Het gezicht achter safetyconsult.nl

Marco Snoek is de oprichter van safetyconsult.nl. Hij is zelfstandig safety consultant en projectmanager met een achtergrond in de elektrotechniek. Daarnaast is hij trainer Machineveiligheid. Hij is HTS-E geschoold, Master of Science in automatisering en ICT en een TÜV Certified Safety Professional. Hij heeft veel ervaring in onder andere de havenindustrie, chemie-industrie, offset industrie, voedingsmiddelenindustrie en weg- en waterbouw. Maar ook in andere industrieën komt zijn kennis en ervaring goed van pas. In deze industrieën worden zowel vaste als mobiele machines gebruikt. Met zijn brede kennis heeft hij al vele opdrachtgevers in deze branches geholpen met het oplossen van complexe vraagstukken.

Marco begrijpt zowel de wereld van de operators van machines als de engineers doordat hij hun technische taal spreekt en hun denkwijze begrijpt. Door zijn ervaring weet hij waar de behoefte van stakeholders en opdrachtgevers op management en financieel niveau ligt. Om tot het beste resultaat te komen voor het bedrijf zal hij een brug slaan tussen de verschillende belevingswerelden. Daarin ligt de focus op goede communicatie, het overzien van het grotere plaatje en praktische en veilige projectresultaten.

Safetyconsult.nl is gecertificeerd

Geen machine of fabriekslijn is hetzelfde. Dat vraagt kennis en ervaring. Marco is TÜV gecertificeerd en gespecialiseerd in de wet- en regelgeving rondom de CE-markering van machines. Deze is vastgelegd in de Machinerichtlijn. Is uw machine(lijn) jonger dan 1995 of hebben er veranderingen aan een machine plaatsgevonden? Dan is een CE-markering verplicht.

Doe de gratis CE-check!   

Bent u benieuwd of de EG-verklaring van uw machine voldoet aan de eisen die de Machinerichtlijn 2006/42/EG stelt? Safetyconsult.nl biedt u eenmalig een GRATIS controle van uw EG-Verklaring van Overeenstemming aan. Vul het onderstaande formulier in en upload uw EG-Verklaring van Overeenstemming.
*Bekijk de actievoorwaarden.

Klik hier

Neem contact met ons op!


+31 (0)85 06 02 905


Locatie

Meidoornstraat 2
4043 MH Opheusden

E-mail
info@safetyconsult.nl