CE-richtlijnen

Bent u een machinebouwer die klaar is om uw product op de markt te brengen? Of bent u een machinegebruiker die de veiligheid op de werkplek wilt waarborgen? Bij Safety Consult begrijpen we dat het navolgen van de CE-richtlijnen essentieel is voor het voldoen aan de Europese normen en het garanderen van de veiligheid.

Waarom CE-richtlijnen?

Het opvolgen van de CE-richtlijnen is een belangrijke indicator voor de veiligheid van machines. Niet voor niks zijn er strenge Europese richtlijnen en normen om de veiligheid van werknemers te waarborgen. Of u nu een machinebouwer bent die zijn producten op de markt brengt of een machinegebruiker die veiligheid hoog in het vaandel heeft staan, het hebben van een CE-keurmerk is een cruciale stap.

 

Voor machinebouwers

Als machinebouwer bent u zich bewust van de complexiteit van CE-markering. Het is niet alleen een verplichting, maar het is ook een teken van kwaliteit en betrouwbaarheid. Bij Safety Consult begrijpen we dat u zich moet houden aan de Machinerichtlijnen en Europese normen om ervoor te zorgen dat uw machines veilig zijn voor gebruik.

Onze diensten omvatten een grondig CE-onderzoek van uw machines, begeleiding bij de aankoop van nieuwe machines en het opstellen van technische dossiers. Wij zorgen ervoor dat uw producten voldoen aan alle wettelijke eisen, van risicobeoordeling tot het verkrijgen van de vereiste documentatie.

 

Voor machinegebruikers

Als werkgever wilt u een veilige werkomgeving bieden voor uw medewerkers. Met de hulp van Safety Consult kunt u er zeker van zijn dat de machines die uw medewerkers gebruiken voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. Onze CE-controles en beoordeling van huidige veiligheidseisen zorgen ervoor dat uw machines veilig zijn voor productie.

Waarom Safety Consult?

Bij Safety Consult geloven we in een wereld zonder machineongevallen. Onze oprichter, Marco Snoek, is een gecertificeerde safety consultant met jarenlange ervaring in diverse industrieën. Zijn expertise en betrokkenheid zorgen ervoor dat Safety Consult de partner bij uitstek is voor al uw CE-markering en machineveiligheidsbehoeften.

CE-richtlijnen

Neem nu contact met ons op!

Of u nu op zoek bent naar begeleiding bij het CE-markeringsproces, het aanpassen van bestaande machines, of het verbeteren van de veiligheid op uw werkplek, Safety Consult staat voor u klaar. Wij ondersteunen u bij het naleven van de CE-richtlijnen. Neem gerust contact met ons op!

Het gezicht achter safetyconsult.nl

Marco Snoek is de oprichter van safetyconsult.nl. Hij is zelfstandig safety consultant en projectmanager met een achtergrond in de elektrotechniek. Daarnaast is hij trainer Machineveiligheid. Hij is HTS-E geschoold, Master of Science in automatisering en ICT en een TÜV Certified Safety Professional. Hij heeft veel ervaring in onder andere de havenindustrie, chemie-industrie, offset industrie, voedingsmiddelenindustrie en weg- en waterbouw. Maar ook in andere industrieën komt zijn kennis en ervaring goed van pas. In deze industrieën worden zowel vaste als mobiele machines gebruikt. Met zijn brede kennis heeft hij al vele opdrachtgevers in deze branches geholpen met het oplossen van complexe vraagstukken.

Marco begrijpt zowel de wereld van de operators van machines als de engineers doordat hij hun technische taal spreekt en hun denkwijze begrijpt. Door zijn ervaring weet hij waar de behoefte van stakeholders en opdrachtgevers op management en financieel niveau ligt. Om tot het beste resultaat te komen voor het bedrijf zal hij een brug slaan tussen de verschillende belevingswerelden. Daarin ligt de focus op goede communicatie, het overzien van het grotere plaatje en praktische en veilige projectresultaten.

Safetyconsult.nl is gecertificeerd

Geen machine of fabriekslijn is hetzelfde. Dat vraagt kennis en ervaring. Marco is TÜV gecertificeerd en gespecialiseerd in de wet- en regelgeving rondom de CE-markering van machines. Deze is vastgelegd in de Machinerichtlijn. Is uw machine(lijn) jonger dan 1995 of hebben er veranderingen aan een machine plaatsgevonden? Dan is een CE-markering verplicht.

Doe de gratis CE-check!   

Bent u benieuwd of de EG-verklaring van uw machine voldoet aan de eisen die de Machinerichtlijn 2006/42/EG stelt? Safetyconsult.nl biedt u eenmalig een GRATIS controle van uw EG-Verklaring van Overeenstemming aan. Vul het onderstaande formulier in en upload uw EG-Verklaring van Overeenstemming.
*Bekijk de actievoorwaarden.

Klik hier

Neem contact met ons op!


+31 (0)85 06 02 905


Locatie

Meidoornstraat 2
4043 MH Opheusden

E-mail
info@safetyconsult.nl