Machine veiligheid

Bent u zich bewust van de cruciale rol die machineveiligheid speelt in uw organisatie? Bij Safety consult begrijpen we het belang van veilige werkomgevingen en zijn we toegewijd aan het beschermen van uw werknemers, het minimaliseren van risico’s en het voldoen aan de wettelijke voorschriften. Lees verder om meer te weten te komen over onze expertise op het gebied van machineveiligheid en hoe we u kunnen helpen uw doelen te bereiken.

Waarom is machineveiligheid belangrijk?

Machineveiligheid is van het grootste belang in elke industrie waar machines worden gebruikt. Het waarborgen van een veilige werkomgeving voor uw medewerkers heeft talloze voordelen, waaronder:

  • Bescherming van werknemers: Het implementeren van veiligheidsmaatregelen vermindert het risico op ongevallen en letsel. Het zorgt ervoor dat uw werknemers veilig kunnen werken en beschermt hun welzijn
  • Wettelijke naleving: Veiligheidsvoorschriften en normen op het gebied van machineveiligheid zijn wettelijk vastgelegd. Door te voldoen aan deze voorschriften, minimaliseert u juridische risico’s, boetes en reputatieschade voor uw organisatie.
  • Productiviteit en efficiëntie: Veiligheid en productiviteit gaan hand in hand. Goed ontworpen en veilige machines zorgen voor een soepelere werking, verminderen het aantal storingen waardoor de efficiëntie van uw bedrijf wordt verhoogd.

Neem nu contact met ons op!

Als u op zoek bent naar een betrouwbare partner voor machineveiligheid, neem dan contact op met Safety consult. Samen zorgen we voor een veilige werkomgeving, voldoen we aan de wettelijke voorschriften en beschermen we uw werknemers!

Het gezicht achter safetyconsult.nl

Marco Snoek is de oprichter van safetyconsult.nl. Hij is zelfstandig safety consultant en projectmanager met een achtergrond in de elektrotechniek. Daarnaast is hij trainer Machineveiligheid. Hij is HTS-E geschoold, Master of Science in automatisering en ICT en een TÜV Certified Safety Professional. Hij heeft veel ervaring in onder andere de havenindustrie, chemie-industrie, offset industrie, voedingsmiddelenindustrie en weg- en waterbouw. Maar ook in andere industrieën komt zijn kennis en ervaring goed van pas. In deze industrieën worden zowel vaste als mobiele machines gebruikt. Met zijn brede kennis heeft hij al vele opdrachtgevers in deze branches geholpen met het oplossen van complexe vraagstukken.

Marco begrijpt zowel de wereld van de operators van machines als de engineers doordat hij hun technische taal spreekt en hun denkwijze begrijpt. Door zijn ervaring weet hij waar de behoefte van stakeholders en opdrachtgevers op management en financieel niveau ligt. Om tot het beste resultaat te komen voor het bedrijf zal hij een brug slaan tussen de verschillende belevingswerelden. Daarin ligt de focus op goede communicatie, het overzien van het grotere plaatje en praktische en veilige projectresultaten.

Safetyconsult.nl is gecertificeerd

Geen machine of fabriekslijn is hetzelfde. Dat vraagt kennis en ervaring. Marco is TÜV gecertificeerd en gespecialiseerd in de wet- en regelgeving rondom de CE-markering van machines. Deze is vastgelegd in de Machinerichtlijn. Is uw machine(lijn) jonger dan 1995 of hebben er veranderingen aan een machine plaatsgevonden? Dan is een CE-markering verplicht.

Doe de gratis CE-check!   

Bent u benieuwd of de EG-verklaring van uw machine voldoet aan de eisen die de Machinerichtlijn 2006/42/EG stelt? Safetyconsult.nl biedt u eenmalig een GRATIS controle van uw EG-Verklaring van Overeenstemming aan. Vul het onderstaande formulier in en upload uw EG-Verklaring van Overeenstemming.
*Bekijk de actievoorwaarden.

Klik hier

Neem contact met ons op!


+31 (0)85 06 02 905


Locatie

Meidoornstraat 2
4043 MH Opheusden

E-mail
info@safetyconsult.nl