CE Machinerichtlijn

De CE-machinerichtlijn (2006/42/EG) is een belangrijke Europese wetgeving die als doel heeft de veiligheid van machines binnen de Europese Economische Ruimte (EER) te verzekeren. Het doel is om het ontwerp, de productie en het gebruik van machines te standaardiseren en te reguleren om zo de veiligheid van de gebruikers te verzekeren.

Om te voldoen aan de CE-machinerichtlijn, moeten fabrikanten ervoor zorgen dat hun machines voldoen aan de essentiële gezondheids- en veiligheidseisen en dat ze voorzien zijn van de juiste documentatie en CE-markering.

Uw partner in de CE Machinerichtlijn

Bij Safety Consult begrijpen we de complexiteit van de CE-machinerichtlijn en zijn we vastbesloten om organisaties te ondersteunen bij het voldoen aan deze cruciale wetgeving. Dit is hoe wij u kunnen helpen:

Deskundig advies

Onze specialist heeft diepgaande kennis van de CE-machinerichtlijn en kan u begeleiden bij het begrijpen en implementeren van de vereisten. We zorgen ervoor dat uw machines voldoen aan de gestelde normen.

 Risicoanalyse

We voeren risicoanalyses uit om potentiële gevaren in kaart te brengen en vervolgens adviseren we over hoe deze risico’s kunnen worden verminderd. Dit omvat het implementeren van veiligheidsvoorzieningen en -maatregelen.

Technische documentatie en CE-markering

We helpen bij het opstellen van de benodigde technische documentatie en zorgen ervoor dat uw machines correct zijn gemarkeerd met de CE-markering. Die toont aan dat ze voldoen aan de vereisten van de richtlijn.

 Training en bewustmaking

We bieden training aan uw personeel om hen bewust te maken van de CE Machinerichtlijn en hen te voorzien van de nodige kennis om veilig met de machines om te gaan.

CE Machinerichtlijn

Waarom Safety Consult?

Bij Safety Consult willen wij veiligheid op de werkvloer en geloven we dat iedereen het recht heeft om weten hoe je veilig te werk gaat met machines. De oprichter, Marco Snoek, is een gecertificeerd expert op het gebied van machineveiligheid en is vastbesloten om organisaties naar een veilige werkomgeving te begeleiden.

Neem vandaag nog contact op met Safety Consult en laat ons uw partner zijn in het waarborgen van de veiligheid van uw machines volgens de CE Machinerichtlijn.

Het gezicht achter safetyconsult.nl

Marco Snoek is de oprichter van safetyconsult.nl. Hij is zelfstandig safety consultant en projectmanager met een achtergrond in de elektrotechniek. Daarnaast is hij trainer Machineveiligheid. Hij is HTS-E geschoold, Master of Science in automatisering en ICT en een TÜV Certified Safety Professional. Hij heeft veel ervaring in onder andere de havenindustrie, chemie-industrie, offset industrie, voedingsmiddelenindustrie en weg- en waterbouw. Maar ook in andere industrieën komt zijn kennis en ervaring goed van pas. In deze industrieën worden zowel vaste als mobiele machines gebruikt. Met zijn brede kennis heeft hij al vele opdrachtgevers in deze branches geholpen met het oplossen van complexe vraagstukken.

Marco begrijpt zowel de wereld van de operators van machines als de engineers doordat hij hun technische taal spreekt en hun denkwijze begrijpt. Door zijn ervaring weet hij waar de behoefte van stakeholders en opdrachtgevers op management en financieel niveau ligt. Om tot het beste resultaat te komen voor het bedrijf zal hij een brug slaan tussen de verschillende belevingswerelden. Daarin ligt de focus op goede communicatie, het overzien van het grotere plaatje en praktische en veilige projectresultaten.

Safetyconsult.nl is gecertificeerd

Geen machine of fabriekslijn is hetzelfde. Dat vraagt kennis en ervaring. Marco is TÜV gecertificeerd en gespecialiseerd in de wet- en regelgeving rondom de CE-markering van machines. Deze is vastgelegd in de Machinerichtlijn. Is uw machine(lijn) jonger dan 1995 of hebben er veranderingen aan een machine plaatsgevonden? Dan is een CE-markering verplicht.

Doe de gratis CE-check!   

Bent u benieuwd of de EG-verklaring van uw machine voldoet aan de eisen die de Machinerichtlijn 2006/42/EG stelt? Safetyconsult.nl biedt u eenmalig een GRATIS controle van uw EG-Verklaring van Overeenstemming aan. Vul het onderstaande formulier in en upload uw EG-Verklaring van Overeenstemming.
*Bekijk de actievoorwaarden.

Klik hier

Neem contact met ons op!


+31 (0)85 06 02 905


Locatie

Meidoornstraat 2
4043 MH Opheusden

E-mail
info@safetyconsult.nl