RI&E voor machineveiligheid

Bij Safety Consult begrijpen we dat het waarborgen van machineveiligheid essentieel is voor het welzijn van uw werknemers en de naleving van regelgeving. Onze gespecialiseerde diensten in Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E) voor machineveiligheid zijn ontworpen om uw bedrijf te helpen risico’s te identificeren, beoordelen en beheren.

Onze gecertificeerde expertise

Safety Consult is trots op het hebben van een TÜV-gecertificeerde consultant met een diepgaande kennis van machineveiligheid. Met onze certificering kunt u erop vertrouwen dat onze experts up-to-date zijn met de nieuwste wet- en regelgeving op het gebied van machineveiligheid.

 

Praktijkgericht advies voor veilige werkomgevingen

Onze benadering is gericht op praktisch advies. We gaan verder dan louter naleving van voorschriften en bieden oplossingen die naadloos aansluiten op uw bedrijfsprocessen. Ons doel is niet alleen om risico’s te identificeren, maar ook om effectieve maatregelen te implementeren voor een veiligere werkomgeving.

Stapsgewijze RI&E voor machineveiligheid

Onze RI&E voor machineveiligheid omvat een grondige, stapsgewijze benadering om ervoor te zorgen dat uw machines voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen.

RI&E voor machineveiligheid

Inleidend gesprek: We beginnen met een grondig gesprek om uw bedrijfsprocessen en machines te begrijpen.

Risico-identificatie: Onze experts voeren een gedetailleerde analyse uit om potentiële risico’s in kaart te brengen, van machinebediening tot onderhoud.

Evaluatie van risico’s: We beoordelen de geïdentificeerde risico’s op basis van hun waarschijnlijkheid en ernst.

Implementatieondersteuning: We staan aan uw zijde om u te begeleiden bij de implementatie van de voorgestelde maatregelen.

 

Veiligheid begint met inzicht – kies Safety Consult

Safety Consult staat klaar om uw partner te zijn in het waarborgen van machineveiligheid door middel van RI&E. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek hoe wij uw bedrijf kunnen helpen veilig te werken. Uw medewerkers verdienen een veilige werkomgeving, en wij zijn hier om dat te realiseren.

Het gezicht achter safetyconsult.nl

Marco Snoek is de oprichter van safetyconsult.nl. Hij is zelfstandig safety consultant en projectmanager met een achtergrond in de elektrotechniek. Daarnaast is hij trainer Machineveiligheid. Hij is HTS-E geschoold, Master of Science in automatisering en ICT en een TÜV Certified Safety Professional. Hij heeft veel ervaring in onder andere de havenindustrie, chemie-industrie, offset industrie, voedingsmiddelenindustrie en weg- en waterbouw. Maar ook in andere industrieën komt zijn kennis en ervaring goed van pas. In deze industrieën worden zowel vaste als mobiele machines gebruikt. Met zijn brede kennis heeft hij al vele opdrachtgevers in deze branches geholpen met het oplossen van complexe vraagstukken.

Marco begrijpt zowel de wereld van de operators van machines als de engineers doordat hij hun technische taal spreekt en hun denkwijze begrijpt. Door zijn ervaring weet hij waar de behoefte van stakeholders en opdrachtgevers op management en financieel niveau ligt. Om tot het beste resultaat te komen voor het bedrijf zal hij een brug slaan tussen de verschillende belevingswerelden. Daarin ligt de focus op goede communicatie, het overzien van het grotere plaatje en praktische en veilige projectresultaten.

Safetyconsult.nl is gecertificeerd

Geen machine of fabriekslijn is hetzelfde. Dat vraagt kennis en ervaring. Marco is TÜV gecertificeerd en gespecialiseerd in de wet- en regelgeving rondom de CE-markering van machines. Deze is vastgelegd in de Machinerichtlijn. Is uw machine(lijn) jonger dan 1995 of hebben er veranderingen aan een machine plaatsgevonden? Dan is een CE-markering verplicht.

Doe de gratis CE-check!   

Bent u benieuwd of de EG-verklaring van uw machine voldoet aan de eisen die de Machinerichtlijn 2006/42/EG stelt? Safetyconsult.nl biedt u eenmalig een GRATIS controle van uw EG-Verklaring van Overeenstemming aan. Vul het onderstaande formulier in en upload uw EG-Verklaring van Overeenstemming.
*Bekijk de actievoorwaarden.

Klik hier

Neem contact met ons op!


+31 (0)85 06 02 905


Locatie

Meidoornstraat 2
4043 MH Opheusden

E-mail
info@safetyconsult.nl